Леко като летен бриз и лесно смилаемо. Зелени аспержи, пресни тиквички и сочен грах - толкова вкусно и здравословно!

Вижте рецептата по-долу:

Време за приготвяне: 30 минути

Трудност: Easy

Съставки за 2 порции:
1 малка глава бял лук и 1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица зеленчуков бульон
150 г ориз (Арборио)
1 връзка аспержи
1/2 тиквичка

50 г замразен грах (внимание: грахът съдържа хистамин. Ако имате висока степен на непоносимост, заменете с друг продукт)
Щипка подправки (копър, магданоз, мента), сол и пипер на вкус.

Cress and Parmesan for garnishing (optional)

 

Приготвяне:


Стъпка 1:

Сложете 750 мл вода със зеленчуковия бульон да заври. В същото време нарежете на дребно лукът и го задушете в голям тиган със зехтина.

Стъпка 2:
Сложете ориза в тигана с малко бульон и го запържете. След като поеме течността, разбъркайте и добавете останалия бульон. Необходими са около 20 мин.

Стъпка 3:
Измийте и нарежете на дребно останалите зеленчуци. През последните 7 минути от готвенето добавете зеленчуците и разбъркайте добре, докато оризът се сготви и зеленчуците са ал денте. Преди сервиране добавете подправките, сол и пипер и сервирайте с кресон или мъничко пармезан.

Забележка:
Внимавайте като приготвяте това ястие, т.к. грахът и пармезанът съдържат хистамин. Всеки реагира различно на съдържанието на хистамин. Докато някои хора понасят добре граха, въпреки хистамина, други може да имат оплаквания. Ако не можете да понасяте грах, заменете с тиквичка. Информация за храните с хистамин и хистамин-либераторите може да намерите тук.

Може да намерите още рецепти тук.