Това ниско-хистаминово мюсли, приготвено с вкусни ядки, кокосови стърготини и сушени плодове дава страхотен старт на деня!
Време за приготвяне: 35 минути
Трудност: Лесна
Съставки:
130 мл кленов сироп
4 супени лъжици кокосово масло
200 г овесени ядки (без глутен)
150 г бадеми
60 г макадамия
60 г шамфъстък
50 г тиквени семки
20 г слънчогледови семки
1/2 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка смляна ванилия
35 г кокосови стърготини
120 г сушени плодове (боровинки, стафиди, фурми, кайсии)/ шоколадови стърготини
Приготвяне:
Стъпка 1:
Загрейте предварително фурната на 170 °C и сложете в тавата хартия за печене. Нарежете на дребно бадемите, макадамията и шамфъстъка, смесете ги в голяма купа с овесените ядки, тиквените и слънчогледови семки, канелата и ванилията и ги смесете.
Стъпка 2:
Сипете кокосовото масло и кленовия сироп в малък тиган и загрейте леко, докато всичко се стопи. Добавете течността към мюслито и рабъркайте добре. Разстелете сместа в тавичката и печете около 25 минути до златисто. Към 15-тата минута от печенето добавете кокосовите стърготини и разбъркайте. Когато се изпече, извадете от фурната и оставете да изстива.
Стъпка 3:
Междувременно, нарежете на дребно сушените плодове и разстелете мюслито. Разбъркайте с дървена лъжица и съхранявайте в плътно затворена кутия или буркан.
Вижте още рецепти тук.
Забележка:
Ако не понасяте някои от ядките в рецептата, не ги слагайте. Проверете съдържанието на хистамин в храните тук.